WP_000121_CA.jpg

Home of Cricket //

A totally bespoke approach for an expensive collection of cricket memorabilia.

Half height picture racking with moveable plan chest below.

Half height picture racking with moveable plan chest below.


Background


With a growing number of paintings, photographs and artefacts covering 400 years of cricket history, this museum needed to improve storage capacity whilst enhancing the visitor experience.  


The Challenge


The entire upper floor of the gallery was due for a re-fit.  The project occupied the upper floor, which is split into three distinct areas; the public gallery, the group workspace, and the private curators store.

The three areas needed to have a homogenous look and feel, whilst maintaining distinct boundaries.  The intelligent use of glass partitions enabled limited sight of the group workspace and the curators store.

Plan chest topped with a foldable work surface with full height picture racking behind.

Plan chest topped with a foldable work surface with full height picture racking behind.

Overall view of upper gallery showing illuminated steel shelving with lockable glazed doors for viewing large format objects.

Overall view of upper gallery showing illuminated steel shelving with lockable glazed doors for viewing large format objects.


Our Solution

 

The main gallery utilised the full 4 metre height to great effect, with glass fronted storage complementing open display areas and drawer storage for unique cricket artefacts. Integrated lighting and easily configurable display areas, added further depth and dimension to the project.

The new system dramatically improved the space, and enables staff to easily locate memorabilia for both public tours and private viewings.